Tempat Bayi

Suami Minta Cerai Sebab Ragu-Ragu Status Anak Baru Lahir Sakit Gelap dan berbulu

Diposting pada

Tempat bayi – Saya lahirkan anak tak cukup bulan ketika itu 33 minggu. Keluarga mertua persoalkan tentang warna anak saya sebab masa saya bersalin, anak saya agak gelap dan berbulu. Mertua mem4ksa suami menceraikan saya sebab saya menolak kehendak dia untuk jalani ujian DNA pada anak. Sekarang bila anak batita dah makin besar, putih dan comel, bekas suami dan mertua datang menjenguk

Search Keyword : cara mengobati sakit mata pada bayi,cara mengatasi sakit mata pada bayi,cara mengobati bayi sakit mata,penyebab tangan dan kaki bayi berkeringat,cara merawat bayi kuning,makanan anak 1 tahun,anak bayi sakit perut,sayuran untuk ibu menyusui agar bayi gemuk,cara mengobati belekan pada bayi.

Curhat Saya ada masalah Dikit. Saya Nikah pada Nov 2016, dan selamat melahirkan anak sulung pada Nov 2018 pada usia kandungan 33 minggu. Saya diceraikan suami pada Jan 2019 padahal masih banyak keperluan bayi dan tempat bayi untuk kasih sayang orang tua. Anak saya tak cukup bulan, keluarga mertua persoalkan tentang warna anak saya sebab masa saya melahirkan, anak saya agak gelap dan berbulu. Doktor cakap itu normal sebab bayi kami tak cukup bulan tapi keluarga suami tetap persoalkan status anak dan suami pon meragui taraf anak kami.

Baca Juga Dahulukan Nafkah Istri Agar Rumah tangga Gak Seret Rezeki

Kenalan Menikah Lalu melahirkan hingga diceraikan

Sëpanjang përkënalan saya dan suami sëhinggalah saya dicëraikan, sëkali pun saya tak përnah curang. Saya tërp4ksa rëdha këtika mërtua mëm4ksa suami mëncëraikan saya sëbab saya mënolak këhëndak dia untuk jalani ujian DNA pada bayi yang tak cukup bulan masa tu saya bukan takut tapi saya rasa saya tak përlu siksa anak saya kalau suami dah tak përcayakan saya, lëbih baik saya undur diri..

Këtika itu, këluarga saya banyak bantu saya uruskan anak, këluar masuk hospitaI dan urusan lain – lain. Sëkarang putëri saya dah bërusia 9 bulan. Alhamdulillah, dia dah banyak akal, mata dan hidung ikut suami. Anak saya sëmakin hari sëmakin cërah dan tak bërbulu macam mula – mula saya lahirkan. Sëkarang ni bëkas mërtua dan suami kërap datang kë rumah mak ayah saya bëlikan mainan, makanan, bëkalan pampërs dan susu untuk anak saya. Dan bëkas suami ada bërsuara ingin balik kë pangkuan kami tapi saya takut dan hati dah tak adë untuk tërima balik këluarga dia.

Macam mana mërëka buang dan biarkan saya sëndirian uruskan anak sëhingga ibu bapa saya yang jauh kat utara tërp4ksa datang bantu saya uruskan anak dan diri sëndiri, mërëka? Tanya khabar pun tak, mak saya punya hati yang sangat mulia. Dia pujuk saya untuk maafkan suami dan tërima dia balik tapi saya takut kalau bënda yang sama bërulang lagi untuk kali këdua. Hati saya masih ada rasa sayang tapi dënd4m saya tërhadap këluarga mërtua, masih tak dapat saya buang..

Bëtul, anak wajib dëngar cakap ibu, tapi ada këcuali, bila yang disuruh përkara yang salah. Sëpatutnya suami bëIa dan përt4hankan awak, sëkurang – kurangnya kirim orang lain jaga awak, kalau takut maknya marah. Tapi sikap dia dan ibunya, sama saja. Jangan awak bëri pëluang orang macam ini, sëbab nyata dia tidak përcayakan awak, dan tidak mënaruh kasihan bëIas juga pada awak.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *